Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Førjulsjakt med støver og hihund

29.november.2019 - 1.desember.2019

 

27.11.2019 – Revejaktarrangementet er avlyst

Etter en mildværsperiode har vi fått 10 – 12 minusgrader og et veldig skarpt føre for hundelabber. Det medfører for stor risiko for å påføre hunder slitasje/skader. Vi registrerer at det meldes litt snø og vind inn mot helga, men er redd det kommer for sent og for lite. Av praktiske hensyn må avgjørelsen tas nå i kveld.
Vi jobber mot å få til et tilsvarende arrangement i januar 2020 om forholdene ligger til rette. Vi legger i så fall ut informasjon om det på hjemmesider og Facebook.

Vi ber om forståelse for avgjørelsen.


Lørdag 30. november og søndag 1. desember vil det igjen bli mulighet for å delta på rødrevjakt med støver og hihund. Dette er en særdeles spennende jaktform, som også er effektiv når forholdene ligger til rette. Jakta vil bli organisert i mindre jaktlag (5-10 personer), med egen hundefører, kjentmann og eventuelt ledsagere for de som er under 16 år. Terrengene strekker seg fra fra Limingen i nord til Linneset i sør.

Her finner du oppsummering fra tidligere år:

2017: Avlyst grunnet føreforhold

 

Både lokale og innleide ressurspersoner stiller opp for å organisere jaktdagen, men vi har et begrenset antall hundeekvipasjer og må derfor ha forhåndspåmelding for lettere å kunne organisere jakta. Det er plass til maksimalt 100 personer, hvor det er “først til mølla” som gjelder. Jakta de to foregående år har blitt raskt fullbooket, så det gjelder å være rask om du ønsker å sikre deg plass.

Påmeldingen er stengt.

Deltakelsen er åpen for ALLE (fra 14 år). Det forutsettes kjøp av smårovviltkort (årskort på www.inatur.no) og betalt jegeravgift, med unntak for de som er med på opplæringsjakt (14-15 år).

 Etter jakta på lørdag blir det oppsummering, jegermiddag og jaktprat på Lierne samfunnshus (Li-verten)

Denne siden vil oppdateres med informasjon (oppmøtested, tid, utstyr, transport…) til de påmeldte noen dager i forkant av jakthelga. Vi sender ut en epost til de påmeldte når vi har lagt ut informasjon.

Spørsmål kan rettes til:

  • Jens Martin Ness: 916 76206
  • Arve Åness: 900 67949
  • Nils Vidar Bratlandsmo: 991 68454.

 

eller på e-post til: [email protected]

DSC_8581

Program: 

  • Fredag kveld kl. 1800: Organisering/ fordeling av jaktag
  • Lørdag: Revjakt med støver og hihund.
  • Lørdag kveld kl 18:00: Jegermiddag, oppsummering, premiering og sosialt.
  • Søndag: Revjakt med støver og hihund.

Informasjon til påmeldte

Deltakere

Oversikt over påmeldte og jaktlag sendes ut til de påmeldte på epost.

Jaktkort

Jaktiliernekortet (årskort Sørli eller Nordli) må kjøpes på Inatur.no for deltakelse på jakthelga.

Bilder og video

Vi oppfordrer jaktlaga om å ta mye bilder og evt film under jaktdagene, som kan vises under jegermiddagen senere på kvelden. Både lagsbilder og under jakta ellers, uansett jaktresultat. Bilder og film gjorde gjennomgangen under forrige jegermiddag veldig interessant og underholdende.

Det er ønskelig at bilder blir sendt over på mail til: [email protected], eller gjøres klart på f.eks en minnepenn i forkant av jegermiddagen, men vi har også mulighet for å overføre på kvelden fra minnekort, minnepenn eller mobil.

GPS-tracking

tracker

Vi satser på å kjøre tracking via Tracker hundepeil og det hadde vært bra om vi hadde fått brukt dette på alle hundene. Da kan vi bruke trackingen i tillegg til bilder og evt. video for det enkelte jaktlag ved gjennomgangen på lørdags kveld. Vi oppfordrer de som har tracker hundpeil om å ta med dette sånn at vi får montert på så mange hunder som mulig.

Det er opprettet en gruppe med utdelingsnavn jaktilierne og passord er 7882 

Deltakere med Tracker appen kan også ‘Delta i gruppe’. Har du ikke installert/brukt appen før kan du laste den ned via Google play, og det er 14 dagers gratis prøveversjon på android.


Midt ute i videoen over vises hvordan du “Deltar i gruppe”

Viktig: Hundepeil.no administrerer trackergruppa, og må ha tilsendt utdelingsnavn og eier-passord for trackerpeilene som skal benyttes, for å kunne legge disse til i gruppa. Dette for å unngå problemer ved avspilling av trackloggene på lørdags kveld. Utdelingsnavn og eierpassord sendes til [email protected]

Detaljer

Start:
29.november.2019
Slutt:
1.desember.2019
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , , , , , ,

Arrangør

Jaktilierne.no