Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Fangstkveld i Nordli & Sørli

4.april.2019 kl. 18:00

Det er gjort imponerende fangster av blant annet mår i løpet av vinteren, og salg av mårskinna kan fort bidra med noen kr ekstra til mårfangeren.

Selv om skinnprisene ikke kan sammenlignes historiske priser, kan et godt preparert mårskinn gi inntil 3-500 kroner (prisene varierer fra år til år med marked og etterspørsel). JaktiLierne oppfordrer derfor til å ta rede på mårskinna.

Felles innsending av skinn: For salg av skinna, sendes disse til Sorma fur. Jaktilierne vil, som tidligere år organisere samlet innsending av skinn.. Dette for å forenkle innsending samt spare fraktkostnader hos den enkelte mårfanger 🙂 Innleveringsfrist og mer info om felles innsending av skinn finner du her.

DSC_8713

Fangstkveld

JaktiLierne  organiserer “fangstkvelder” både i Sørli og Nordli, for kunnskapsutveksling og litt enkel innføring i teknikker og utstyr.

Har du allerede flådd og tanet årets fangst er det også mulighet for å levere inn skinna til felles innsending denne kvelden.

Har du lyst til å være med på fangstkveld kan du melde deg på i påmeldingskjemaet nederst på siden her.

I Sørli torsdag 4. april  kl. 1800 i sløydsalen på Sørli skole
I Nordli torsdag 4. april  kl. 1800 hos Arne Otto Sandmo

Vi oppfordrer de som har fått fangst om å ta med egen mår. Det er også mulig å ta med rev for flåing. Har du ikke fangst til pelsing, er dette likevel en fin anledning til å få litt enkel innføring i hvordan det gjøres, samt hva som er lurt å tenke på for å få best pris for skinna.  Ta med det du eventuelt har av eget utstyr (kniv, tane, stifter…). Mangler du noe så blir det mulighet for å låne og/eller kjøpe.

Møt opp både for å lære eller for å bidra med dine erfaringer.

Enkel servering!

 

Påmeldingskjema - Fangstkveld/ pelsing

Enkel påmelding for at vi skal vite omtrent hva som trengs forbreredes av utstyr og hvor mye kaffe som skal kokes.

    Tas med opptinet
    Tas med opptinet

Detaljer

Dato:
4.april.2019
Tid
18:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , ,

Sted

Nordli og Sørli

Arrangør

Jaktilierne.no