Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Førjulsjakt med støver og hihund

1.desember.2018 - 2.desember.2018

Informasjon til påmeldte

Deltakere

Oversikt over påmeldte og jaktlag sendes ut til de påmeldte på epost.

Jaktkort

Jaktiliernekortet (todagers eller årskort Sørli eller Nordli) må kjøpes på Inatur.no for deltakelse på jakthelga.

Bilder og video

Vi oppfordrer jaktlaga om å ta mye bilder og evt film under jaktdagene, som kan vises under jegermiddagen senere på kvelden. Både lagsbilder og under jakta ellers, uansett jaktresultat. Bilder og film gjorde gjennomgangen under forrige jegermiddag veldig interessant og underholdende.

Det er ønskelig at bilder blir sendt over på mail til: [email protected], eller gjøres klart på f.eks en minnepenn i forkant av jegermiddagen, men vi har også mulighet for å overføre på kvelden fra minnekort, minnepenn eller mobil.

GPS-tracking

tracker

Vi satser på å kjøre tracking via Tracker hundepeil og det hadde vært bra om vi hadde fått brukt dette på alle hundene. Da kan vi bruke trackingen i tillegg til bilder og evt. video for det enkelte jaktlag ved gjennomgangen på lørdags kveld. Vi oppfordrer de som har tracker hundpeil om å ta med dette sånn at vi får montert på så mange hunder som mulig.

Det er opprettet en gruppe med utdelingsnavn jaktilierne og passord er 7882 

Deltakere med Tracker appen kan også ‘Delta i gruppe’. Har du ikke installert/brukt appen før kan du laste den ned via Google play, og det er 14 dagers gratis prøveversjon på android.

De som har brukt opp prøveperioden tidligere, trenger en lisens om man vil bruke tracker i helga. Vi har et begrenset antall månedslisenser å dele ut til de som ønsker det. Deltakere som ønsker å bruke trackeren som peiler under jakta (f.eks ikke har garmin) vil bli prioritert.

Lisens kan hentes fredag kveld, eller fås tilsendt ved å henvende deg til [email protected]


Midt ute i videoen over vises hvordan du “Deltar i gruppe”

Viktig: Hundepeil.no administrerer trackergruppa, og må ha tilsendt utdelingsnavn og eier-passord for trackerpeilene som skal benyttes, for å kunne legge disse til i gruppa. Dette for å unngå problemer ved avspilling av trackloggene på lørdags kveld. Utdelingsnavn og eierpassord sendes til [email protected]

revejaktdag_2015_1

Lørdag 1. og søndag 2. desember vil det igjen bli mulighet for å delta på rødrevjakt med støver og hihund. Dette er en særdeles spennende jaktform, som også er effektiv når forholdene ligger til rette. Jakta vil bli organisert i mindre jaktlag (5-10 personer), med egen hundefører, kjentmann og eventuelt ledsagere for de som er under 16 år. Terrengene strekker seg fra fra Limingen i nord til Linneset i sør.

Her finner du oppsummering fra tidligere år:

Både lokale og innleide ressurspersoner stiller opp for å organisere jaktdagen, men vi har et begrenset antall hundeekvipasjer og må derfor ha forhåndspåmelding for lettere å kunne organisere jakta. Det er plass til maksimalt 100 personer, hvor det er “først til mølla” som gjelder. Jakta de to foregående år har blitt raskt fullbooket, så det gjelder å være rask om du ønsker å sikre deg plass.

Påmeldingen er nå stengt

 

Deltakelsen er åpen for ALLE (fra 14 år). Det forutsettes kjøp av smårovviltkort (2-dagers eller årskort på www.inatur.no) og betalt jegeravgift, med unntak for de som er med på opplæringsjakt (14-15 år).

 Etter jakta på lørdag blir det oppsummering, jegermiddag og jaktprat på Lierne samfunnshus (Li-verten)

Denne siden vil oppdateres med informasjon (oppmøtested, tid, utstyr, transport…) til de påmeldte noen dager i forkant av jakthelga. Vi sender ut en epost til de påmeldte når vi har lagt ut informasjon.

Spørsmål kan rettes til:

  • Jens Martin Ness: 916 76206
  • Arve Åness: 900 67949
  • Nils Vidar Bratlandsmo: 991 68454.

eller på e-post til: [email protected]

DSC_8581

Program: 

  • Fredag kveld kl. 1800: Organisering/ fordeling av jaktag
  • Lørdag: Revjakt med støver og hihund.
  • Lørdag kveld kl 18:00: Jegermiddag, oppsummering, premiering og sosialt.
  • Søndag: Revjakt med støver og hihund.

Detaljer

Start:
1.desember.2018
Slutt:
2.desember.2018
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , , , , , ,

Sted

Lierne samfunnshus
Sandvika
Nordli, 7882 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside

Arrangør

Jaktilierne.no