Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Premiekveld og foredrag om rødrev på Lierne gjestegård

7.mai.2015

Torsdag 7. mai fra kl. 1800 blir det premiekveld for smårovviltjakta 2014/2015 på Lierne gjestegård. Det skal kåres årets smårovviltjeger, mårjeger og revejeger, samt trekking på flere gavepremier blant de som møter opp, og blant de som har fangst i sesongen 2014/2015. Det er gratis inngang og JaktiLierne spanderer pizza. Drikke må betales av  hver enkelt.

Har vi lært noe nytt om rødreven?

Nina E. Eide, Seniorforsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) kommer for å fortelle om rødrevens biologi. Har vi lært noe nytt de siste åra? Hun vil presentere resultatene fra innsamlingen av rødrev som har pågått i Lierne over flere år. Hjelper det at vi jakter på rødreven? Hvor mye må vi jakte for at det skal ha noen effekt? Og er det andre ting vi kan gjøre for å redusere rødrevbestanden? Dette er noen av spørsmålene Eide vil ta opp. Hun vil også presentere ideer for framtidig forskning på rødrev i Nord-Trøndelag for å se på mulighetene til at JaktiLierne kan bidra. Rødreven er en art vi veit relativt lite om, så vanlig den enn er.

Nina E. Eide har forsket på rev i snart 20 år. Hun jobber med økosystemforskning i høyfjellet med fokus på fjellrev, rødrev og smågnagere, og hvordan klima og menneskets bruk av natur påvirker artene og samspillet mellom arter. Eide er også sterkt involvert i tiltaksarbeidet for å ta vare på fjellreven i Norge, blant annet med ansvar for overvåkingsprogrammet på fjellrev. Hun er prosjektleder for prosjektet ØKOFUNK som skal jobbe mye med å forstå rødrevens utbredelse i landskapet i årene som kommer. Rødreven er suksessfull art med stor innflytelse på andre arter der den forekommer, så den må vi vite mer om. 

Detaljer

Dato:
7.mai.2015
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, ,

Arrangør

Jaktilierne.no

Sted

Lierne Gjestegård
Holand
NORDLI, 7882
+ Google-kart
Vis Sted nettside