Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Fangstkveld i Nordli & Sørli

29.mars.2016 kl. 18:00

Det er gjort imponerende fangster av blant annet mår i løpet av vinteren, og salg av mårskinna kan fort bidra med noen kr ekstra til mårfangeren.

DSC_8744

Selv om skinnprisene ikke kan sammenlignes historiske priser, kan et godt preparert mårskinn gi inntil 4-700 kroner (prisene varierer med marked og etterspørsel). JaktiLierne oppfordrer derfor til å ta rede på mårskinna.

Vi registrerer at det er mange «nye» fangstmenn på fellingsbørsen i år og vi tror derfor at det kan være nyttig med litt kursing og kunnskapsutveksling rundt det å ta vare på mårskinn.

Felles innsending av skinn: For salg av skinna, sendes disse til Oslo skinnauksjoner. Jaktilierne vil, om det er interesse for det, organisere samlet innsending av skinn til skinnauksjonen. Dette for å spare fraktkostnader hos den enkelte mårfanger 🙂 Vi kommer tilbake med nærmere opplysninger rundt merking av skinn og innsendingsfrist/ sted, men meld gjerne inn til [email protected] om dette er av interesse for deg.

 

DSC_8713

Fangstkveld

JaktiLierne  organiserer “fangstkvelder” både i Sørli og Nordli, for kunnskapsutveksling og litt enkel innføring i teknikker og utstyr. Så er det jo mer sosialt å gjøre denne jobben sammen med andre.

Har du lyst til å være med på fangstkveld kan du melde deg på i påmeldingskjemaet nederst på siden her.

I Sørli tirsdag 29. mars  kl. 1800 hos Alf Joar Aspnes
I Nordli onsdag 29. mars  kl. 1800 hos Arne Otto Sandmo

DSC_0681

Vi oppfordrer de som har fått fangst om å ta med egen mår, men det kan også bli muligheter for å prøve seg for de som ikke har fått fangst. Ta med det du eventuelt har av eget utstyr (kniv, tane…). Mangler du noe så blir det mulighet for å låne og/eller kjøpe.

Møt opp både for å lære eller for å bidra med dine erfaringer.

Enkel servering!

DSC_8789

Resulatet ved forrige fangskveld i Nordli.


Påmeldingskjema - Fangstkveld/ pelsing av mår

    Maks. 2 stk pr deltaker (tas med opptinet)

Detaljer

Dato:
29.mars.2016
Tid
18:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Nordli og Sørli

Arrangør

Jaktilierne.no