lagbilde-kopi

Vellykket revejakthelg

Omtrent 80 fremmøtte på fredag kveld fikk høre og se fra Rasmus Bostrøm sine filmer, bilder og skildringer fra jakt med hund, på alt fra grevling, mår og rev – til bjørn, gaupe og jerv. Lærerikt!!

15292868

90 jegere deltok på revejakt med støver og hihund på lørdagen og søndagen, under varierende og krevende forhold for støverhundene. Vi fikk nysnø på natta til begge dagene så sporingsforholdene var gode.

På lørdagen var det 10-15 minusgrader og klarvær og fine posteringsforhold. Føret var desverre i favør reven som bar oppå snølaget, mens hundene brøt gjennom skarelaget. Dette førte til at reven i samtlige loser fikk et godt forsprang, i flere tilfeller opp mot 15-20 minutter. De aller fleste jaktlaga hadde revelos i løpet av dagen og resultatet ble et revefall. Særlig artig at ungdomslaget i Tunnsjøen var laget som fikk fangst på lørdag

Lørdags kveld var det jegermiddag og oppsummering av dagens jakt med rundt 50 fremmøtte. Noen av jaktlaga viste bilder/ video fra dagen, og i tillegg ble sporloggen fra hunden vist på kart med tilhørende beretning fra laget om hvordan jakta hadde foregått.

Søndag snødde det helt ut mot 5-tiden på morgenen flere steder, slik det man fant av spor denne morgenen ville være rimelig ferske spor. Det ble væromslag utpå formiddagen  med både vind og regn. Resultatet ble 2 rever, en vest i kommunen (Sandmoen) og en i østre del (Muru).

Den ene reven var et fint eksempel på hvor effektivt jakt med hund kan være når alt klaffer. Jaktlaget på tre jegere sporet inn en rev i hi tidlig på morgenen. Reven lå i hi nede i en bekkedal. Det ble satt ut to poster på kanten av dalen på hver side av hiåpningen. Hihunden var inne i hiet rundt 6 minutter før hun brøt og trakk opp til hundefører. Deretter tok det kun 1 minutt før reven kom ut og tok retning opp bekkedalen. Den kom ikke lenger enn 20m 😉

Sluttresultatet for helga ble totalt 3 skutte rever. Litt mindre enn i fjor, sannsynligvis på grunn av mer krevende forhold.

Noen bilder fra helga

dsc_3990 dsc_3994 dsc_4016 dsc_4028 lagbilde-kopi 15304029_10154146759858947_1879045295_o 20161203_082954

JaktiLierne vil rette en stor takk til alle de 10 jaktlederne som organiserte og la til rette for jakta, og ikke minst til alle hundeførerne som skapte spenning med både støverlos og dyktige hihunder.

Vi satser på å gjenta opplegget også til neste år – samme sted, samme helg!!