dsc_2123

Snart tid for mårfangst

Det nærmer seg raskt tid for mårfangst igjen med sesongstart 1. november, og mange har kanskje allerede begynt å forberede ny fangstsesong. Her finner du en del data fra rekordsesongen 2015/2016. Disse ble også vist på jaktiliernekvelden 13. mai.

Datasettet er basert på opplysninger lagt inn av jegerne ved innmelding av felt/ fanget mår, husk å legg inn slike opplysninger også denne sesongen.

Klikk på bildene for større versjon:

slide15

På agntypene ser vi at honnng er sterkt representert. Mange bruker honning i kombinasjon med en eller flere at de andre agntypene i oversikten nedenfor.  Oversikten viser agntyper som det er fanget mår på 2015/2016.

slide20

Av felletypene det er fanget mår på, ser vi conibeartypene (inkl. Belisle) sterkt representert. Men også Kania 2000 (som Jaktilierne har til utlån) stikker seg fram i oversikten blant de andre felletypene. Denne oversikten er nok også ganske representativ for hvilke felletyper det brukes mest av i mårfangsten.

slide19

Noen bilder innsendt av jegerne i løpet av sesongen 2015/2016:

slide16 slide17 slide18