dsc_2675

Årets fellessending av skinn til Oslo skinnauksjoner

8 mårfangere benyttet seg av tilbudet om felles innsending av skinn til Oslo skinnauksjoner i år. Fristen var satt til 6. april, og det ble sendt inn 42 mårskinn og 1 minkskinn til skinnauksjonen i regi Jakt i Lierne. I tillegg kjenner vi til at flere har sendt inn skinn selv, så vi kan anslå at det er sendt inn et antall rundt 80-120 mårskinn fra Lierne i år.

DSC_2659

Det er gledelig å se at flere har begynt å ta rede på skinna, en ressurs som kan gi et fint tilskudd i tillegg til skuddpremieordningen.

mårskinn

I og med at skinna omsettes på auksjon vet man ikke årets priser før etter salget. Dette får man svar på i slutten av juni. I fjor var snittprisen for mårskinna kr 404,-. Ulike faktorer som påvirker prisen foruten marked/ etterspørsel er størrelse, farge (lys/ mørk), at skinna er riktig behandlet og er fri for skader/ feil.

DSC_2669