dsc_6525

Tid for mårfangst

Det er på nytt tid for å spenne opp mårfellene i skogen. Jakttida på mår er 1. november til 15. mars.

1 mår = 5 poeng på fellingsbørsen.

DSC_6654

Jaktilierne.no ønsker å minne om gjeldende regler for monteringshøyde samt innbygging av feller for å gjøre fellesettene sikre og selektive. Husk også kravet til merking av fangstredskaper.

Ønsker du å prøve mårfangst eller å utvide eksisterende fangstlinje, har Jaktilierne.no fortsatt noen feller ledig for utlån.

kunnskapssida finner du en rekke nyttige linker til gode kunnskapskilder rundt fangst og pelsing, hvor du kan få tak i utstyr osv.

_DSC9163

Ta vare på skinnet

Prisen på mårskinna har ligget gjennomsnittlig rundt 4-500 kr de siste par årene og kan dermed tilføre noen kr til fangstbudsjettet 😉

Jaktilierne.no har planlagt å arrangere en eller flere flåkvelder i løpet av sesongen, så om du ønsker å lære mer om dette samt få veiledning til å flå fangsten og ta vare på skinnet, har du muligheten der. Vi annonserer nærmere når dette blir.

Måren må lagres i nedfryst om den ikke flås samme dag som den hentes fra skogen. Ved mildværsperioder er det fare for at skinnet ødelegges om måren blir hengende i fella for lenge. Da bør man sjekke fellene oftere en 1 gang i uka, om man ønsker å unngå at kvaliteten på skinnet forringes.

DSC_0590