Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Førjulsjakt med støver og hihund

2.desember.2017 - 3.desember.2017

 
Onsdag 29.11.2017 – Arrangementet avlyses:

Vi beklager å måtte melde at JaktiLierne sitt revejaktarrangement til helga er avlyst. Av praktiske hensyn måtte avgjørelsen tas i dag.

Regn- og mildvær for litt over en uke siden har gitt skareføre over store deler av bygda, som gjør det uforsvarlig å slippe støverhunder etter rev. Vi har hatt et håp om at forholdene skulle endre seg, men det meldes stabilt og kaldt vær helt frem i mot lørdag morgen og det er liten sjanse for at føret vil bedre seg tilstrekkelig.

Får vi gode snø- og værforhold i januar vil vi forsøke å få arrangert ei helg med støver- og hihundjakt på nyåret.

Som følge av avlysningen har vi også annullert matbestillingen hos Liverten, men det er fortsatt mulig å melde seg på julebordet lørdag kveld:

https://liverten.no/arrangement/julebord-kentucky-lordag-2-desember/

Tirsdag 28.11.2017 – Statusmelding føreforhold: Pr i dag har vi svært ugunstige føreforhold for hundene med bristende skarelag, så vi må derfor ta forbehold om bedring i føreforholdene for å kunne gjennomføre arrangementet. Værmeldingen vurderes fortløpende og endelig avgjørelse vil bli tatt i samråd med hundeførerne onsdag 29.11.2017.

 

 Lørdag 2. og søndag 3. desember vil det igjen bli mulighet for å delta på rødrevjakt med støver og hihund. Dette er en særdeles spennende jaktform, som også er effektiv når forholdene ligger til rette. Jakta vil bli organisert i mindre jaktlag (5-10 personer), med egen hundefører, kjentmann og eventuelt ledsagere for de som er under 16 år. Terrengene strekker seg fra fra Limingen i nord til Linneset i sør.

Her finner du oppsummering fra tidligere år:

 

Både lokale og innleide ressurspersoner stiller opp for å organisere jaktdagen, men vi har et begrenset antall hundeekvipasjer og må derfor ha forhåndspåmelding for lettere å kunne organisere jakta. Det er plass til maksimalt 100 personer, hvor det er “først til mølla” som gjelder. Jakta de to foregående år har blitt raskt fullbooket, så det gjelder å være rask om du ønsker å sikre deg plass.

Påmeldingen er stengt.

Deltakelsen er åpen for ALLE (fra 14 år). Det forutsettes kjøp av smårovviltkort (2-dagers eller årskort på www.inatur.no) og betalt jegeravgift, med unntak for de som er med på opplæringsjakt (14-15 år).

Etter jakta på Etter jakta på lørdag blir det oppsummering, jegermiddag og
jaktprat på Lierne samfunnshus, hvor det også er mulighet for
julebordsfest med Kentuckyu utover kvelden. Se mer info på www.liverten.no

Denne siden vil oppdateres med informasjon (oppmøtested, tid, utstyr, transport…) til de påmeldte noen dager i forkant av jakthelga. Vi sender ut en epost til de påmeldte når vi har lagt ut informasjon.

Spørsmål kan rettes til:

  • Jens Martin Ness: 916 76206
  • Arve Åness: 900 67949
  • Nils Vidar Bratlandsmo: 991 68454.

eller på e-post til: [email protected]

DSC_8581

Program: 

  • Fredag kveld: Organisering/ fordeling av jaktag
  • Lørdag: Revjakt med støver og hihund.
  • Lørdag kveld: Jegermiddag, oppsummering, premiering og sosialt.
  • Søndag: Revjakt med støver og hihund.

Detaljer

Start:
2.desember.2017
Slutt:
3.desember.2017
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , , , , , ,

Arrangør

Jaktilierne.no

Sted

Lierne samfunnshus
Sandvika
Nordli, 7882 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside