Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Førjulsjakt med støver og hihund

3.desember.2016 - 4.desember.2016

Informasjon til påmeldte

Deltakere

Her finner du oversikt over påmeldte og jaktlag

Jaktkort

Jaktiliernekortet (todagers eller årskort Sørli eller Nordli) må kjøpes på Inatur.no for deltakelse på jakthelga.

Bilder og video

Vi oppfordrer jaktlaga om å ta mye  bilder og evt film under jaktdagene, som kan vises under jegermiddagen senere på kvelden. Både lagsbilder og under jakta ellers, uansett jaktresultat. Bilder og film gjorde gjennomgangen under fjorårets jegermiddag veldig interessant og underholdende.

Det er ønskelig at bilder blir sendt over på mail til: [email protected], eller gjøres klart på f.eks en minnepenn i forkant av jegermiddagen, men vi har også mulighet for å overføre på kvelden fra minnekort, minnepenn eller mobil.

GPS-tracking

tracker

Vi satser på å kjøre tracking via Tracker hundepeil og det hadde vært bra om vi hadde fått brukt dette på alle hundene. Da kan vi bruke trackingen i tillegg til bilder og evt. video for det enkelte jaktlag ved gjennomgangen på lørdags kveld. Vi oppfordrer de som har tracker hundpeil om å ta med dette sånn at vi får montert på så mange hunder som mulig.

Det er opprettet en gruppe med utdelingsnavn jaktilierne og passord er 7882 

Viktig: husk å legg til GPS-enhetene som brukes på hundene i denne gruppen. Det er ønskelig med relativt hyppig sporingsinterval f.eks 10 sek.

Deltakere med Tracker appen kan også ‘gå med i gruppe’. Har du ikke appen kan du laste den ned via Google play, og det er 14 dagers gratis prøveversjon.

revejaktdag_2015_1

 

 Lørdag 3. og søndag 4. desember vil det igjen bli mulighet for å delta på rødrevjakt med støver og hihund. Dette er en særdeles spennende jaktform, som også er effektiv når forholdene ligger til rette. Jakta vil bli organisert i mindre jaktlag (5-10 personer), med egen hundefører, kjentmann og eventuelt ledsagere for de som er under 16 år. Jakthelga innledes på Lierne Samfunnshus fredags kveld, med foredrag av Rasmus Bostrøm, planlegging og forberedelser til jakta.

Her finner du en oppsummering fra fjorårets jakthelg hvor resultatet ble hele 6 felte rev

Både lokale og innleide ressurspersoner stiller opp for å organisere jaktdagen, men vi har et begrenset antall hundeekvipasjer og må derfor ha forhåndspåmelding for lettere å kunne organisere jakta. Det er plass til maksimalt 100 personer, hvor det er “først til mølla” som gjelder. Jakta i fjor ble raskt fullbooket, så det gjelder å være rask om du ønsker å sikre deg plass.

 

Påmelding er nå stengt!

 

Deltakelsen er åpen for ALLE (fra 14 år). Det forutsettes kjøp av smårovviltkort (2-dagers eller årskort på www.inatur.no) og betalt jegeravgift, med unntak for de som er med på opplæringsjakt (14-15 år).

Etter jakta på lørdag blir det jegermiddagGale-riet med matservering, oppsummering av jakta og sosialt samvær (Kr 200,-/ pers).

Denne siden vil oppdateres med informasjon (oppmøtested, tid, utstyr, transport…) til de påmeldte noen dager i forkant av jakthelga

Spørsmål kan rettes til:

  • Jens Martin Ness: 916 76206
  • Arve Åness: 900 67949
  • Nils Vidar Bratlandsmo: 991 68454.

eller på e-post til: [email protected]

DSC_8581

 

Program: 
  • Fredag kveld: Organisering/ fordeling av jaktag etter foredraget til Rasmus Bostrøm
  • Lørdag: Revjakt med støver og hihund.
  • Lørdag kveld: Jegermiddag, oppsummering, premiering og sosialt.
  • Søndag: Revjakt med støver og hihund.

Detaljer

Start:
3.desember.2016
Slutt:
4.desember.2016
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Jaktilierne.no

Sted

Lierne
Lierne Norge + Google-kart
Vis Sted nettside