pic-26

Første rev felt på åtebu Asptangen

Reven har vært på åtet på Asptangen i flere omganger denne sesongen, men det tok altså en stund før det lyktes å få felt den første. Det var Sigvart Hals som lyktes med å felle reven den 9. mars rundt kl 04.00. Godt fortjent, da det var hans 5. natt i bua denne sesongen! Vi gratulerer 🙂

Utsikten mot åtet fra åtebua

Vi har hatt en del utfordringer med viltkameraet denne sesongen slik at vi har fått lite bilder av revebesøk på åtet. Et problem var at mobildekningen har blitt dårligere. Dette ble etter hvert løst med en lengre antenne.  I tillegg er det betydelig mer snø på Asptangen i år.  Kameraet var montert ganske lavt slik det sto hele forrige sesongen, og snødde derfor ned en periode. Da kameraet ble flyttet opp av snøen den 20. februar var det ny reveaktivitet på åtet. Deretter ble det stille frem til den 3. mars, da det tikket inn en rekke bilder av rev i løpet av ca 45 min.

Videre var reven borte igjen i fem netter hvor åtebua var bemannet i fire av disse. Den 6. natta ( natt til 9. mars) var bua også bemannet og da dukket altså reven opp igjen.

Så med andre ord gjelder det å treffe med den rette natta i åtebuene 😉

Felles for alle tre åteplassene Jaktilierne disponerer er at vi får lite bilder til tross for at det er rev innom. Reven går helst i ytterkantene og da gjerne utenfor kamera -og varslerhold. Det er derfor kun de som virkelig går på hovedåtet man får bilder av.

Så om du vurderer å booke åtebu, men venter på bilder, kan det være lurt å ta en tur på åteplassen for å se om det er ferske spor. Nå i den siste måneden av jakta kan postering på åteplassen godt by på mulighet for å felle rev i forbifarten selv om den kanskje ikke går på selve åtet.