dsc_3881-edit

Første revefelling fra en av Jaktilierne`s åtebuer

Denne sesongen har vært utfordrende i forhold til å få reven på åtet. Slik har det vært også på Jaktilierne`s offentlige åteplasser. Flere har prøvd åtebuene, men reven har stort sett holdt seg unna de nettene det har vært folk i buene. De siste ukene har aktiviteten stabilisert seg en del, spesielt på åteplassen Asptangen, og vi har jevnlig kunnet poste bilder av rev fra viltkameraet på åteplasssen på vår facebookside.

Ole Ivar Ness benyttet muligheten og booket åtebua på Asptangen natt til 7. februar. Klokken 06.15 på morgenen fikk han felt den første reven på Jaktilierne`s offentlige åteplasser.

Jaktilierne gratulerer med fangsten!

Her kan du lese jegerens egen skildring:

“Jeg ankom Asptangen kl. 19.00 6. februar. Parkerte ved innkjørselen til åtebua. Det har vært mye aktivitet på åte og rundt omkring åte. Jeg hadde med meg små biter av røkt kjøtt som jeg kastet i sporene mine inn til bua og mot åte, dette var for å få reven til å tenke på noe annet enn luften av meg. Jeg var opp og fulgte med åtet litt nå og da, men sov som en stein fra 02.00 til alarmen ringte kl 06.00.

PIC-5-Edit-Edit

Jeg hadde lyd på alarmen så det ble travelt med å få slått av den før jeg så ut gjennom vinduet. Der sto fremdeles reven ved åte. Det blåste ganske mye, så ytterste vinduet hadde blåst igjen. Derfor måtte jeg håpe at reven gikk seg en tur så jeg fikk åpnet vinduet uten den ble skremt. Reven tok en kjøttbit og gikk i skogen nesten med en gang. Da fikk jeg satt en pappbit som holdt vinduet oppe, men vinduet slamret litt på grunn av vinden. Så jeg var usikker på om reven hadde blitt skremt av lydene fra meg og vinduet.

5 min. senere så jeg reven i ytterkant bak ei gran, men ingen mulighet for å skyte. (da skjønte jeg at den kommer sikkert frem igjen og at den ikke har blitt skremt av meg) ca. 5min senere kommer reven mellom åtebua og åte fra venstre side, og leter etter tørkakjøtt som jeg hadde kastet ut. Reven så ikke opp mot meg i det hele tatt og var veldig fokusert ned mot bakken. Den stoppet bak en liten topp, men jeg så bare ryggen. Bare å vente til den flytter seg 1m til så får jeg 100% fri sikt.

Der kommer den fram og det smeller et skudd med hagle kaliber 12 på ca. 15m avstand ( brukte bly 1,5). Reven detter i smellen. Da var kl. 06.15 akkurat. Det var en kort, kompakt og antagelig ung rev. Rund og feit tispe på hele 6,33 kg.

Tydelig at den har hatt bra tilgang på mat hittil i vinter. “