dsc_0590

Fangstkveld – med med fokus på pelsing av mår

Det er gjort imponerende fangster av blant annet mår i løpet av vinteren, noe som forhåpentligvis vil gi uttelling i flere og større rype- og skogsfuglkull til høsten.

Måren har vært, og er fortsatt, en ressurs i seg selv. Selv om skinnprisene ikke kan sammenlignes historiske priser, kan et godt preparert mårskinn gi inntil 6-700 kroner. JaktiLierne oppfordrer derfor til å ta rede på mårskinna. Vi registrerer at det er mange «nye» fangstmenn på fellingsbørsen i år og vi tror derfor at det kan være nyttig med litt kursing og kunnskapsutveksling rundt det å ta vare på mårskinn.

_DSC9188

JaktiLierne vil derfor organisere “fangstkvelder” både i Sørli og Nordli, for kunnskapsutveksling og litt enkel innføring i teknikker og utstyr. Så er det jo mer sosialt å gjøre denne jobben sammen med andre.

Har du lyst til å være med på fangstkveld kan du melde deg på i påmeldingskjemaet nederst på siden her.

I Sørli tirsdag 23. februar kl. 1800 hos Alf Joar Aspnes
I Nordli onsdag 24. februar kl. 1800 hos Arne Otto Sandmo

DSC_0681

Vi oppfordrer de som har fått fangst om å ta med egen mår, men det kan også bli muligheter for å prøve seg for de som ikke har fått fangst. Ta med det du eventuelt har av eget utstyr (kniv, tane…). Mangler du noe så blir det mulighet for å låne og/eller kjøpe.

Møt opp både for å lære eller for å bidra med dine erfaringer.

Enkel servering!


Påmeldingskjema - Fangstkveld/ pelsing av mår

    Maks. 2 stk pr deltaker (tas med opptinet)