revejaktdag_2015_7

Oppsummering av revejaktdag 5. desember

Revejakt med støver og hihund er spennende og utfordrende!

Oppunder 90 jegere fikk prøve seg på jaktformen når JaktiLierne arrangerte åpen jaktdag med støver og hihund den 5. desember i år, og det ble spennende jaktsituasjoner på alle de 10 jaktlagene som var spredt i fra Tunnsjøen i nord til Linneset/Skogmo`n i sør.

rasmus_bostrøm_foredrag_2015

Lagene var samlet allerede på fredags kveld for forberedelser og gjennomgang med jaktledere og hundeførere. Her fikk man også mulighet til å høre på et innholdsrikt foredrag med Rasmus Bostrøm, om praktisk jakt på smårovvilt med hund.

revejaktdag_2015_2

Det ble rimelig gode forholde for jakt på lørdagen, med nysnø, litt vind og rundt 0 grader. Det gikk ikke mange timene ut på formiddagen før det kom meldinger om både los, rev i hi og fellinger.

revejaktdag_2015_6revejaktdag_2015_5

Til sammen 6 rever ble felt i løpet av dagen, enten i los for støver eller etter hundearbeid på/i hi. Ett av jaktlagene hadde i tillegg los på mår som etterhvert gikk inn i steinur. Spesielt gledelig var det at 2 rever ble felt av 15- åringer under opplæring.

revejaktdag_2015_1

Jaktdagen ble avsluttet med sosialt samvær og jegermiddag på Gale-riet. Alle jaktlagene fikk da presentere sine erfaringer og opplevelser fra dagen, både med prat, bilder og film fra jakta.

revejaktdag_2015_3

Tilbakemeldinger om arrangementet har vært svært positive og vi tar derfor sikte på å gjennomføre noe lignende også i år, trolig samme helg (første helga i desember).

revejaktdag_2015_4

JaktiLierne vil samtidig takke alle grendekontakter, jaktledere og hundeførere for innsatsen både under forberedelser og under gjennomføringen av jakta.

revejaktdag_2015_8