dsc_3178

Innsamling av slakteavfall fra elgjakta

JaktiLierne ønsker å samle inn slakteavfall i fra elgjakta i år. Slakteavfall fra hjortevilt viser seg å være veldig egnet som åte i forbindelse med revejakt og kråkefangst. JaktiLierne har anskaffet 2 store frysecontainere (èn i Nordli og èn i Sørli) og vil da kunne fryse ned og distribuere gratis åte til alle smårovviltjegere i kommunen. Fjerning av slakteavfall fra skogen vil samtidig bidra til å øke vinterdødligheten og at reven blir lettere å få på åte og i bås under jakta.

DSC_3064

Alle jaktfeltene vil bli kontaktet av en grendekontakt før jakta, med tilbud om å få med seg solide søppelsekker, strips og merkelapper. Jaktlagene må bidra med å få transportert sekkene til oppsamlingsplass ved frysecontainere på henholdsvis Jule (v/Li-skifer) og på Eidet (v/Lierne Tre). Vi ønsker å få inn alt av tarmer og innvoller, men vominnhold levnes i skogen. Vi har heller ikke kapasitet til å ta i mot skinn og bein.

DSC_1094-1440x961

Vi håper at jaktlagene slutter opp om tiltaket og bidrar til at vi får skaffet nok åte til revejakt og kråkefangst utover sesongen. Ta kontakt med din grendekontakt dersom du mangler sekker/strips/merkelapper eller har andre spørsmål om ordningen.

Frysecontainer

Sekkene med slakteavfall blir frosset ned i Gildekasser og kan hentes ut som blokker på 10 – 20 kg.